Maanantaina mentiin Kuikan lavan metsään tekee jäljet. Kyseessä oli Urmon ensimmäinen jälki metsässä, joten tein hieman lyhemmän ja laitoin vähän enemmän palkkaa matkan varrelle. Tosi hyvin ajoi, ei mitään epäröintiä, vaikka maastona oli uusi. Samaa tasaista ja tarkkaa menoa.

Jäljen jälkeen vielä otettiin vielä pienet tottistreenit, ensin Pepen kanssa hetken ja sitten Urmon kanssa, vähän seuraamista ja vauhtia luoksetuloon, paljon leikkimistä. Hilma oli häiriökoirana kaverin treenille.

Tiistaina oli alaosaston tottistreenit, Urmon kanssa otettiin imuttamalla seuraamista ja siihen oikealle käännöksiä. Urmolla on hyvä paikka seuraamisessa ja pysyy tiiviisti mun reidessä kiinni. Nyt Urmo on innostunut kentällä leikkimisestä, narupallolla penikan saa hyvään vireeseen ja palkkautuu hyvin leikistä.

Pepe toimi treeneissä yhdelle koirakolle häiriönä, otin siinä seuraamista ja jääviä liikkeitä. Pepen lyhyt karva sai kehuja treeniporukassa. :) Treenien päätteeks otin vielä Hilman kentälle, vähän perusjuttuja myös sille.

Keskiviikkona pidettiin treeneistä vapaapäivä, ohjelmassa oli metsälenkit ja palloleikit pihassa.

Torstaina oli tarkoitus olla hakutreenit, mutta se sitten muuttui jälkitreeniksi kaverin kanssa. Mentiin taas metsään tekeen jäljet. Urmolle tein nyt hieman pidemmän jäljen, verraten maanantaihin, kuitenkin melko lyhyen, nakkeja huomattavasti vähemmän, kun ei se niitä kuitenkaan syö. Lyhykäisyydessään jäljen ajo loppui jo ennen kun kerkesin edes tajuta. :D Jäljellä oli siis aivan liian vähän mittaa ja lisäks mä pidin koiraa liian lyhyellä liinalla, kuitenkin koiran työskentely oli taas tosi keskittynyttä ja tarkkaa. Pepelle otin toiselle puolen metsää pienen hakutreenin, pari pistoa, lisäks teki oman tyhjän siihen väliin, muutoin meni kivasti.

Perjantaina otettiin uudet treenit kaverin kanssa, samaan paikkaan tekemään uudet jäljet, ilman edellispäivän virheitä. Tallasin Urmolle suunnilleen 70 metrin jäljen, nakinpalat satunnaisesti 3-6 askeleen välein, jälkeen tuli loivia kulmia. jälki oli noin 15-20 minuuttia vanhentunut, kun pentu pääsi töihin. Tarkoituksena oli siis antaa koiralle enemmän tilaa itsenäiseen työhön, antaa liinaa enemmän. Ihan ekana liina sotkeutui Urmon jalkoihin, jonka jälkeen se sotkeutui oksaan, Urmo lähti heti kyllä jäljelle ja eteni hyvin, keskittyminen herpaantui taustalta jostain kuuluvien haukuntojen vuoksi, pari kertaa harhautui jäljeltä, mutta palasi takaisin ja loppuun meni tosi hyvin, kuono maassa ja nuuskutti tarkkaan jäljen.