Käytiin K-S eläinklinikalla jatkotutkimuksissa lisääntyneen juomisen ja laihtumisen vuoksi.

Vatsaontelo ultrattiin: virtsarakko normaali, munuaisista vasen normaali, oikeaa ei saatu näkyviin, maksa hieman suurehko, rakenne tasainen, sappirakko pienehkö, seinämät siistit, ei viitteitä sappirakon tulehduksesta (kolekystiitti). Perna normaali kooltaan, pernan hilus-alueella selkeärajaisia kirkkaita laikkuja useampi; niiden varmaa merkitystä ei pelkän ultran avulla voi sanoa. Pahimmillaan pernamuutokset voi olla kasvainmuutoksia, mutta melko rauhallisilta muutokset näyttivät, joten ei tehdä mitään radikaaleja toimenpiteitä. Voivat olla hyvänlaatuisia muutoksia. Tutkitaan perna uudelleen noin kuukauden kuluttua.

Kystosenteesillä otetussa pissanäytteessä ei tulehdusmuutoksia.

Pienessä verenkuvassa ei mitään poikkeavaa näkynyt, ei mitään tulehdukseen viittaavaa. Aloitettiin kuitenkin antibioottikuuri, vaikka sappirakko ja maksa oli normaaleja ultrassam ei voi poissulkea kolekystiittiä ihan varmaksi, ja toisaalta kun suussa on ientulehdus, sikäli antibiootista ei haittaakaan ole. Synolux-antibiootti on kuulemma maksalle ystävällinen, joten ei ainakaan pitäisi pahentaa maksan tilannetta.

Sovittiin että soittelen lääkäriin ja varaan uuden ajan antibioottikuurin lopulla ja tarkistetaan pernan tilanne uudestaan.

Lääkäri sanoi, että mikäli muutokset pernassa on kasvainta, leikkaus olisi taistelua tuulimyllyjä vastaan, todennäköisesti on siinä vaiheessa levinnyt jo muuallekin.

Sen olen päättänyt, että jos siellä pernassa on kasvain tai missään muuallakaan, leikkaamaan en Oskua lähde. En uskalla ottaa sitä riskiä että nukutus on Oskulle liian raskas. Niin kauan kun papparaisen elämä on kivutonta, tuskatonta ja elämäniloa ja virtaa piisaa, jatketaan näin eteenpäin. Toivottavasti on vielä paljon hyviä hetkiä yhdessä.