Keskiviikkona käytiin Oskun kanssa K-S eläinkliniikalla kilpirauhaskontrollissa ja tutkituttamassa uudet oireet (lisääntynyt läähätys, juominen, pissailu sisällä ja vaisuus). Ensin kuunneltiin sydän ja keuhkot, niissä ei kuulunut mitään hälyttävää tai poikkeavaa.

Otettiin verikokeet ja pissanäyte. Pieni verenkuva normaali, lukuunottamatta hieman alakanttiin olevaa valkosolumäärää. Pissanäytteestä tutkittiin Pikastix, virtsassa pieni määrä punasoluja ja proteiinia, sokeria ei löytynyt. Laajan verenkuvan tulokset saadaan ensi viikolla, soitan alku viikosta eläinlääkäriin ja katsotaan mitä siellä näkyy. Lääkäriä kiinnostaa erityisesti munuaisarvot, epäili että pissalöydökset saattaisi viitata munuaisongelmaan.

Lisäksi pyysin Oskulle koirille tarkoitetut kilpirauhashormonilääkkeet eli Forthytonia aiemman Thyroxinin tilalle, koska vanhoista lääkkeistä loppui päiväys.

Lääkäri mainitsi myös Oskun alhaisesta painosta (painoa 9,8kg) ja hammaskivestä. Ongelmana Oskun lihottamiselle on se, ettei papparainen syö ilokseen vaan nälkäänsä, ja lopettaa syömisen vaikka kesken mikäli maha sanoo saaneensa tarpeeksi. Hammaskiveä on aika runsaasti takahampaissa ja ientulehdus, olen miettinyt hammaskivenpoistoa, mutten halua nukuttaa tai rauhottaa vanhusta toimenpiteen ajaksi. PlaqueOff ei myöskään käy Oskulle kilpparivaivojen vuoksi.

Jatkotutkimuksena mahdollisesti tutkitaan ns. kystosenteesinäyte, eli otettaisi näyte suoraan virtsarakosta ultraäänen avulla.