Viime viikon treenit vielä hampaankolossa, toiveissa onnistuneet agitreenit. Nyt oon kyllä tyytyväinen miten meni. :)

Tässä rata, (joka on vielä lyhennetty alkuperäisestä suunnitelmasta) :


1232570723_21.1.09


Tehtiin rata kolmen pätkissä, kertaakaan ei vedetty koko rataa putkeen. Parempi näin, niin sai niitä onnistumisia väliin.

Ekan kerran en jaakotellut millään esteellä, Pepellä meni 3-4 esteen väli pitkäksi, ei meinannut kääntyä neloselle. Otettiin 1-5 pätkä uudestaan jaakotuksen kanssa tuo 3-4 esteet. Heti meni paremmin, koira kääntyi ohjauksessa huomattavasti pienemmällä kaartoliikkeellä.

Seuraava pätkä oli sitten 5-8. Viitoselta kuutoselle valssasin, että pääsin oikealle puolelle. Kuutos esteeltä seiskalle mennessä, mä menin Pepen eteen, niin ettei se päässyt koko esteelle vaan kierti takaa ja sama sitten putkeen lähettäessä, menin putken suun eteen seisomaan, kas kummaa koira ei oikein putkeen mennyt.

Uusi yritys ja jaakotuksella 7-8 esteet, jolloin meni huomattavasti paremmin, en ollut koiran edessä, kunhan vaan muistin etten kiiruhda liikaa seiskalla siivekkeestä yhtään riman suuntaan.

Viimeisenä pätkänä sitten 8-11, ja se muistaakseni meni aika jouhevasti oikein, ilman kummoisia säätöjä. Putkeen lähettäessä jättäydyin niin, että putkesta tullessa ysille mä olin jo valmiiksi koiran vasemmalla puolella, helpottaakseni ohjausta 10 esteelle.

Yksittäisenä esteenä tehtiin keppejä, yksi onnistunut suoritus 12 kepillä, muuten vähän sinnepäin. Jostain syystä Pepe ei nyt hae yhtään keppien välejä, kävelis vaan suoraan läpi ja koko matkan sit sieltä toiselta puolelta.

Toisena ratana meillä oli ohjausta A:lle, putken suut molemmin puolin A:n luona houkuttimena. Aidalta oli tarkoitus saada koira ensin ohjattua putkeen, ja sieltä aidan kiertäen A:lle. Ekalla ohjauksella jätin koiran taakseni, jolloin se kimposi suoraan A:n ylös. Heti kun muistin odotella Pepeä ja pitää itse hieman rauhallisempaa tahtia, ilman panikointia, meni paremmin. Putki imaisi Pepen mennessää ja A unohtui. Tuli muutaman kerran huomattua etten mä oikeesti saa kiiruhtaa edes mielessäni seuraavalle esteelle ja jättää koiraa ohjaamatta selkäni taakse.

Yhteenvetona siis treeneistä; Ota rauhassa, älä ennakoi ja kiiruhda koiran edelle tai blokkaa koiran esteelle menoa olemalla sen edessä.

Siinä treenien lomassa otin vähän tokoläksyjä, luoksetulon harjoitusta, tai siis sitä oikeaa ja tiivistä paikkaa siinä mun edessä. Pepe niin ahneesti napsi sormien välistä palkkaa että etusormi on nyt verillä.