Olin Tuomiojärven jäällä koirien kans lenkillä, Osku lähti rantaan haistelemaan, menin sit Hilman ja Pepen kans perässä. Nuoremmat jatkoi polkua eteenpäin, Osku edelleen haisteli siinä. Menin itsekin sitten polkua hieman eteenpäin ja Osku vilkas et missä ollaan, kutsuin luo. Se ei sit ilmeisesti nähnyt/kuullut, koska lähti juoksemaan rannan myötäisesti eteenpäin, etsien mua. Lähdin polkua pitkin juoksemaan sen perään, koska en siitä kohdasta olisi jäälle päässyt. Sitten kun pääsin jäälle, en nähnyt Oskua missään.

Huusin pe**eeni pohjasta ja etsin missä se on, mutta en nähnyt vanhusta missään. Kutsuin nuoremmat luo ja samalla näin että Osku oli juossut sinne mistä tultiin jäälle, eli noin 1km päässä meistä. Lähdin ihan täysiä juoksemaan sinne ja huusin koko ajan samalla Oskua. Hetken jo näytti siltä että se lähtee kävelytietä autolle, mutta jäi sittenkin pyörimään veneiden luo.

Kun olin lähempänä, se huomasi meidät ja lähti meitä kohti. Juos niin kovaa vauhtia suoraan mun syliin. Raukka tärisi ja minä itken vanhus sylissäni. Onneks kävi näin, että Osku löytyi ehjänä heti eikä ollut hämärää, mutta se ei poista sitä mun huonoa omatuntoa, siitä että en vahtinut sitä siinä tilanteessa vieläkin tarkemmin.

Loppu lenkin Osku käveli ihan mun vieressä, pysähdyin heti siihen sen viereen, jos se pysähty jotain haistelemaan.


Osku on tosiaan dementoitunut, kadottaa todella herkästi suuntavaiston, (mikäli sitä enää edes on jäljellä), pissaa sisälle pari tuntia lenkin jälkeen, saattaa nousta pediltä ja pysähtyä seisomaan, ihan kuin miettimään mitä piti tehdä. Monissa asioissa huomaa, kuinka se vanhuus hiipii koko ajan enemmän esiin. :(

Tänään käytiin pernan kontrolliultrassa. Fyysinen vointi sama kun viime käynnillä ja pernan tilanne ihan sama kuin viimeksi, voimakaskaikuiset alueet pernan hilusalueella ennallaan. Lääkäri sanoi että tuskin kyse on pahanlaatuisesta kasvaimesta.

Mun kuvailemien vanhuudenoireiden perusteella lääkäri epäilee että Oskulla on kongnitiivinen dysfunktio, eli ns. koirien dementia. Sitä voisi "hoitaa" lääkityksellä, vaihtoehdot on ravintolisä Aktivait tai ihmislääke Selegilin. Lääkärille sanoin etten halua enää lääkitä Oskua nykyistä enempää. Ostin Aktivait-ravintolisää, sen pitäisi lisätä henkistä suorituskykyä ja aktiivisuutta.

Katsotaan nyt elämää päivä kerrallaan ja seurataan vointia.

Aktivaitista sanotaan näin:

"Aktivait on ensimmäinen ravintolisä, joka sisältää kaikkia ravintoaineita, joita tarvitaan aivojen optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi lemmikin ikääntyessä. Se sisältää monipuolisesti antioksidantteja (C- ja E-vitamiinia, koentsyymi Q10, Alfalipoinnihappoa ja N-asetyylikysteiiniä) sekä hermosolujen optimaalisen aineenvaihdunnan ja toiminnan kannalta välttämättömiä yhdisteitä, kuten karnitiinia, DHA/EPA ja fosfatidyyliseriiniä. Aktivait estää siten hapetusstressiä ja parantaa sähkösignaalien siirtymistä hermosoluissa."