Oli taas se aika viikosta että suunnataan Pepen kans Viherlandian kasvihuoneelle agilityyn.

Yksittäisinä esteinä oli puomi, pujottelu, A-este. Puomi ja A-este meni oikein hyvin. Kepeillä Pepe meni ekasta välistä, jonka jälkeen sitten käveli vaan toisella puolella pujottelematta. Näin meni muutaman kerran, sitten saatin onnistunut pujottelu ja siihen oli hyvä jäädä.

Kolmella aidalla treenattiin takaaleikkausta. Namitäti oli toisen aidan takana houkuttimena. Liikkeellelähtiessä käskyn saatuaan Pepe jäi vaan istumaan paikalleen. Toisella yrittämällä sitten hyppäsi aidan yli takaaleikkaus ei onnistunut mutta hyppäsi kuitenkin toisen aidan yli. Uusi yritys että saataisiin takaaleikkaus mukaan, onnistui jotenkuten. Mutta missä oli Pepen motivaatio ja innostus? Lopetin sen kesken, olis jääny siinä vaiheessa koko treenit kesken ja olisin lähtenyt kotiin, ellei mulla olis ollu kaveri samalla kyydillä.

Tänään opeteltiin lisäksi jaakotusta, eli tarkoitus saada koira mahdollisimman nopeasti esteen jälkeen täysin päinvastaiseen suuntaan. Parhaiten se onnistuu, kun kääntää oman rintamasuunnan jo ennen estettä toiseen suuntaan, koira viedään selin esteelle ja otetaan heti esteen takaa taas mukaan.

Rata näytti melkolailla tältä:

1231967109_14.1.09


Jaakotus oli esteillä 1-2 ja 7-8. Ensin tehtiin pätkissä ekaan putkeen saakka. Käännyin itse myöhässä, mutta saatiin me se osuus kuitenkin muutamalla yrittämällä läpi. Seuraavassa pätkässä lähetin Pepen ekaan putkeen ja tehtiin loppu rata toisena osana. Taas olin jaakotuksieni kanssa aivan liian myöhässä, enkä saanut koiraa kääntymään kovin nopeasti.

Toisella yrittämällä sitten Pepeä kiinnosti taas muu kun agility enemmän, keksi että Iitu on radan reunalla kuutos-esteen takana ja koitti lähteä sinne moikkaamaan. Kutsuin Pepen kauniisti (Perttu prkl:llä) luokse ja jatkettiin rata loppuun.

Viimeisellä yrittämällä tehtiin vaan lopun jaakotukset eli viimeisen aidan tiukka ohjaus putkeen. Mä kiiruhdan koiran edelle, ja vauhti molempien osalta töksähtää siihen.

Pepeä ei näyttänyt innostavan treenit paljoakaan (mikä on outoa), tytöt taas oli mielessä liikaa (mikä ei ole outoa) ja siihen lisäks mun turhautuminen ja hermostuminen. = Treenit olis voinut mennä huomattavasti paremmin.