Käytiin Pepen kans tänään Palokan eläinklinikalla ajoittaisen ontumisen vuoksi ja samalla putsattiin hammaskivet.

Pepe on välillä ontunut oikeaa etujalkaa, mutta mitään kipupistettä en ole siitä käsikopelolla löytänyt. Yhden kerran vinkaisi kun taivutin oikeaa jalkaa koukkuun, mutta tiedä oliko sitten ranteesta vai olkavarressa kipua.

Ensin lääkäri tutki käsin Pepen etujalkoja, hieman aristusta oikeassa olkanivelessä/lihaksessa. Kuunteli sydämen ja laittoi nukutuspiikin. Ennen piikin laittoa lääkäri sanoi, että meinasi mainita koiran painosta ja koosta, että pitäisin huolta ettei Pepe ole lihava, mutta sanoikin että huomasi koiran olevan hoikka ja hyvässä lihaskunnossa. :)

Ensin putsattiin hammaskivi. Pepellä on kulmahampaiden sisäpinnalta kiillevaurioita ja ylä etuhammas halki (?). Tämä ei kuitenkaan nyt vaadi toimenpiteitä, mutta jos se menee kuolioon tai muuten alkaa oireilla, niin hammas voidaan poistaan.

Yhteensä 5 röntgenkuvaa otettiin olkanivelistä, ranne- ja varvasnivelistä. Kuvissa ei näkynyt mitään selkeitä muutoksia, ei siis mitään toimenpiteitä tai hoitoa vaativaa. Ontumisen hoitona jatketaan siis samaa tuttua; lepoa ja Rimadylia, hierontaa, sekä lämmittelyä ennen rasitusta.

Meinaan nyt sitten varata Erikalta ajan Pepen hierontaan, josko sieltä jumien kautta pääsisi siitä ontumisesta eroon taas.