Jyväskylässä 10.5.09, tuomari Mauri Pehkonen, tulos 136p, ALO3, sij 11/17.

Osasuoritukset:

1. Luoksepäästävyys 10p - hienosti pysyi sivulla, kun tuomari tuli silittämään ja katsomaan hampaat.

2. Paikalla makuu 9p - Pepe meni maahan toisella käskyllä, kerettiin jättää koirat ja kävellä kentän toiseen päähän, kun kaksi koiraa ryhmästä juoksi ympäri kehää ja kehän ulkopuolella. Pepe pysyi koko tuon häiriön ajan paikallaan. Paikkamakuu otettiin uusiksi ja 2minuuttia meni hienosti, eikä Pepe ennakoinut perusasentoon nousua, nyt päätti sitten maata vaikka sai istu-käskyn.

3. Seuraaminen kytkettynä 8p - hyvää seuraamista, mutta jätätti

4. Seuraaminen taluttimetta 7p - sama kun yllä, lisänä vielä Pepen pieni pysähdys omia aikojaan

5. Liikkeestä maahan 0p - taas jäi seisomaan, vaikka käsky tuli nyt normaalilla äänenpainolla.

6. Luoksetulo 7p - Innokas luoksetulo, mutta eipä sitten muka tiennyt mitä tehdä, jäi eteen istumaan ja hetken siinä katseli, kunnes siirtyi sivulle.

7. Liikkeestä seisominen 5p - Jäi kyllä seisomaan, mutta viiveellä ja liikkui käskyn jälkeen.

8. Estehyppy 8p - Kaksoiskäsky, annoin käsimerkin hypylle, ettei liike mene nollille. Jäi esteen jälkeen seisomaan, hieman viiveellä käskyn jälkeen

9. Kokonaisvaikutelma 8p


Olin ihan kahden vaiheilla menenkö kokeeseen ollenkaan, vartti ennen lähtöä päätin että kokeeseen mennään. Syy tähän epäröintiin mun kuume ja keuhkoputkentulehdus. Pitkä aika koepaikalla sitten saatiinkin viettää, onneks oli mukavaa seuraa, eikä tarvinnut yksin odotella.

Monissa liikkeissä Pepe otti liikkeenohjaajasta häiriötä, kävi haistelemassa housuja, mikälie sitten tuoksui niin hyvälle, että piti koukata joka kerta liikkurin luota.

Liikkeestä seisomisen jälkeen kun oltiin siirtymässä estehypylle, otin Pepeä pannasta kiinni ja esivalmistelin sitä hypylle. Selkeästi koirasta näki, kuinka sen into heräsi ja hyppy meni mun mielestä hyvin, eikä mennyt nollille.

Mä en ymmärrä mikä meillä kokeessa tökkii liikkeestä maahanmenossa. Treeneissä se on yksi varmimmista liikkeistä, mutta kokeessa Pepe ei ole tietävinään mistä on kyse. Treenaillaanpa sitä sitten erilaisissa tilanteissa.