Eilen illalla Hilma vinkasi kun yritti istua. Tutkin koiran takapään ja jalat, ei mitään aristusta. Häntään koskiessa kiljaisi ja juoksi sohvapöydän alle piiloon. Iltalenkillä vielä koitin tutkia häntää uudelleen, sama juttu, kamala vinkaisu ja häntä piiloon. Huomasin että hännässä on pieni mutka, mitä ei ole aiemmin ollut.

Mitään tapaturmaa ei eilisen aikana tapahtunut. Koko päivä oltiin koirien kanssa, eikä mitään erityistä sattunut.

Tänään aamulla soitin eläinlääkäriin ja saatiin aika iltapäivälle. Ensin yleistutkimuksessa todettiin keskeltä häntää aristusta ja lievä turvotus, joten Hilma rauhoitettiin ja kuvattiin. Röntgenkuvassa todettiin 8.viimeisessä häntänikamassa siisti murtuma, joka suurimmalta osin paikoillaan, vain lievästi vinossa.

Häntä paketoitiin ruiskusta tehdyllä lastalla. Paketti on hännässä 3 viikkoa, jonka jälkeen mennään kontrollikuvaan. Kipulääkettä syödään koko kolme viikkoa.

Kuvauksen ja paketoinnin jälkeen Hilma makasi eläinlääkärin matolla lepäillen ja hädin tuskin oli tajuissaan. Meidän ohi käveli koira ja sen verran piti vahtia, että onneton murahdus pääsi ilmoille. Samoin kun sermin takana haukahti koira, niin Hilma pisti oman haukun vastaan, kuulosti lähinnä kyllä hiljaiselta piippaukselta. :)

Raukka oli ihan poissa tolaltaan koko tämän aamun, ei yhtään oma itsensä. Oli säikky, varovainen ja aristeli jopa meitä. Huomasin heti ettei koira ole kunnossa eikä oma itsensä. Onneksi saatiin lääkäriin aika niin pian ja häntä hoitoon.

Mä en tosiaan ymmärrä miten häntä on murtunut, koska koko eilinen päivä meni ihan normaalissa merkeissä. Mitään tapaturmaa Hilmalle tai sen hännälle ei ole käynyt. :( Tosin Hilmalla on ohut ja pieni häntä, joten ei se ilmeisesti suurta kolhua tarvitse että murtuma tulee.

Toivotaan pikaista toipumista potilaalle.

Kuva hännän paketista

1243422086_img-d41d8cd98f00b204e9800998e