Meillä oli eilen kauden toiset hakutreenit ja jäi taas niin hyvä mieli molempien poikien osalta. Pepelle otin vaan kaksi pistoa, kun seurailen nyt sen jaksamista metsässä. Molemmille pistoille upposi ja oli aivan mielettömän innokas, toiselle meni tosin loppumatkan jälkeä pitkin. Ensimmäinen maalimies oli isossa kuopassa noin 20 metrin päässä ja toinen suunnilleen 50 metrissä.

Pennulle otettiin ekan kerran tuuli-ilmaisua, kaksi maalimiestä kun treeni oli ihan uusi juttu koiralle. Ensimmäisen maalimiehen hajua odotellessa ja alueella edetessä piippaili. Pennusta huomasi niin selkeästi milloin sai hajun, kun poika hiljeni täysin ja kuono oli ilmassa, tosi innolla juoksi ukon luokse. Toiselle mennessä oli jo hiljaa, eikä piippaillut edetessä. Sai hajun ja päästin irti, pysähtyi noin 3 metrin päähän ja katsoi maalimiestä, juoksi takas mun luo ja lähti uudelleen maalimiehen suuntaan. Pysähtyi parin metrin päähän, haukkui pari kertaa ja juoksi sitten maalimiehen luo. Ihana nähdä kuinka Urmolla ratas kääntyi päässä ja tuntui hoksaavan jo vähän mistä touhussa on kyse. Nyt vaan lisää treeniä.

Hilmakin pääsi hakumetsään, maalimies lähti jäniksenä juoksemaan karkuun. Päästin Hilman irti, otti kaksi askelta ja kääntyi katsomaan mua, "No mamma, tules nyt", mm kutsui Hilmaa ja mä kannustin menemään. Sinne se sitten sipsutteli metsään maalimiehen luokse ja nokki purkista jauhelihat. Tuli yhtä matkaa maalimiehen kans takas mun luo ja naureskeltiin että ei Hilmasta ehkä hakukoiraksi olisi.

Ilmaisua ollaan Urmon kanssa turhauman kautta jo vähän harjoiteltu kotona. Leikitään lelulla, otan lelun itselleni, Urmo alkaa ääntelemään ja heti palkkaan lelulla. Ja kyllähän Urmosta ääntä lähtee!