Kerrankin oli treenit lähellä kotia ja koskaan ei ole tullut treeneihin niin kiire kun tänään. Töistä kotiuduttua puolessa tunnissa trimmasin Hilman kuonon, tutkin silmän ja putsailin sen, laitoin treenikamat valmiiks, söin ruuan, vaihdoin vaatteet ja pikapikaa autolle poikien kanssa.

Omista treenivuorossa ensin Urmo, tosi niukka tuulenvire, mutta pikkusen kuitenkin. Ensimmäinen ukko oli piilossa keskilinjalta noin 20 metrissä makuullaan kiven takana. Lähdin Urmon kanssa piiloa kohti ja reilun 10 metrin päässä Urmo alkoi vinkua ja vetämään hihnassa, ilmaisi tosi selvästi hajun, lähetin ja upposi suoraan maalimiehen luokse. Palattiin keskilinjalle ja toinen ukko meni sillä välin piiloon, samalle puolelle myös noin 20 metriin. Lähdettiin taas kohti piiloa ja suunnilleen 10 metrissä Urmo merkkasi taas selvästi saatuaan hajun, lähetin ja vauhdilla meni oikeaan suuntaan, mutta kaartoikin hieman liikaa oikealle ja eteni pidemmälle keskilinjan myötäisesti alueella varmaan viitisen metriä. Koko ajan oli kuono ilmassa, sitten kääntyi täysin ympäri ja juoksi suoraan ukon luokse. En tiedä pyörikö tuuli ja sen vuoksi kaartoi liikaa oikealle, vai saiko hajun tallauksista. Oli sellainen olo että voisi ottaa vielä kolmannen, mutta päätin lopettaa "liian" aikaisin kun meni molemmat hyvin.

Pepelle kaksi pistoa, kolmas vielä perään jos näyttää siltä että jaksaa. Eka ukko oli oikeassa etukulmassa, sinne lähetin, mutta meni liiaksi alueen keskelle, kutsuin pois ja lähetin uudelleen. Toisella lähetyksellä upposi ja maalimies sanoi että meni läpi kuusenoksien. Ennen toiselle ukolle lähetystä, hihkaisin 1.maalimiehelle, ettei tarvitse siirtyä kolmannelle piilolle, jätetään treeni kahteen pistoon (ja Pepen omaan "tyhjään"). Toinen maalimies oli melkein vasemmassa etukulmassa ja sinne Pepe upposi suoraan. Toiselta piilolta tullessa hengitys oli taas tosi kiihtynyttä, mutta tasottui nopeasti eikä kielessä ollut värimuutoksia.

Hilma jäi tänään kotiin Teron kanssa. Töiden jälkeen kotona huomasin että Hilman silmä on rähminyt tosi paljon ja rähmä on hieman rusehtavaa ja punertavaa. Putsasin silmähuuhteella ja trimmasin samalla karvat pois kuonosta ja silmien ympäriltä. Vasen silmä näyttää hieman turvonneelta ja valkuiainen verestää. Silmän sisällä en nähnyt haavaa, mutta silmän alapuolella alaluomessa on pieni piste. Aamulla en silmissä nähnyt mitään erikoista, eikä sillon ainakaan itseään ole loukannut. En tiedä onko Urmo aamulla metsässä raapaissut hampailla vai mikä on tullut. Pepen hampaista jäljen en usko tulleen, niin pieni ja huomaamaton jälki, Hilmalla pää tallessa ja Pepe edelleen hengissä.Nauru Katson huomiseen että miltä näyttää ja varailen sitten eläinlääkäriin aikaa, ei taida riittää et perjantaina on Urmon rokotusaika. Yhtään ei koita hieroa/raapia silmäänsä eikä aristele ollenkaan.