On jäänyt koneella istuminen näillä ihanilla kesähelteillä vähille, niin ei oo tullut treeneistä kirjoitettua mitään..

Viime viikolla tehtiin kaksi jälkeä, lisäks yhdet hakutreenit ja tottistreeniä on myös ohjelmassa ollut. Tällä viikolla ollaan nyt tehty kaksi jälkeä, tähän mennessä.

Viime viikon hakutreeneissä molemmille pojille otin vain kaksi pistoa, kun oli niin kuuma. Urmolle tuulen avulla saatiin hyvät harjoitukset,  maalimiehet oli suunnilleen 30 metrissä, keskilinjalta otin kaksi askelta alueelle ja merkkasi jo hajun. Eteni suoraan piiloille ja hakeutuu jo itsenäisesti maahan palkatessa. Haukutin hieman treenien päätteeksi tennispallon avullla ja hyvin haukku irtosi.

Pepelle ensimmäinen akka oli noin 35 metrissä ja hienosti irtosi ja upposi, innolla juoksi ja virtaa riitti. Toinen akka oli kuusien takana, myös suunnilleen 35-40 metrissä. Hieman lähti kaartaen lähettäessä, mutta otti hajun oikeasta suunnasta ja piilolle meni. Pepen kanssa leikin patukalla treenien päätteksi, mutta ei narupallon voittanutta, joten patukka oli hölömö juttu tällä kertaa. Onneks tilanteen pelasti kaveri ja laina narupallo. :)

Jäljellä Urmo tekee tosi tarkkaa työtä, keskittyminen ja motivaatio on mahtava, siinä koira jolla on oikea asenne työn tekoon. Innolla menossa jäljelle, rauhottuu hyvin jäljen alkuun ja koira muuttuu aivan täysin kun kuono menee maahan. Jäljillä on ollut mittaa 50-70 metriä (askelia ei ole tullut laskettua), loivia kaarroksia, nakin pala suunnilleen joka kolmannella tai neljännellä askeleella.

Tänään tehtiin narupallo vs. nakki-testi. :D Mitä valitsee ahne sekä pallohullu koira? Jokainen koira vuorollaan istumaan, eteen vierekkäin narupallo ja nakin palat, lupa-käskyllä saa ottaa haluamansa.

Hilma: palloa ei ole edes olemassa kun haistaa nakin

Pepe: katsoi palloa ja syöksyi etsimään nakit ja katsoi sitten uudelleen palloa

Urmo: ei edes huomaa nakkia, kun siinä on pallo, siis narupallo. Vaikea arvata että nappaa pallon suuhun ja ilmeenä on "heitä, heitä, heitä!"

Helteet ei oo koiria haitannut, pihassa on saanut olla niin paljon kun hauaa ja päässyt lampeen viilentelemään. Lenkeillä metsässä on käyty vasta illalla, kun aurinko on laskenut ja aamulla ennen kuumuutta. Pepe on viihtynyt erittäin hyvin lyhyessä turkissa, virtaa ja intoa piisaa, ei enää vaan makoile varjossa raskaasti läähättäen.