Viikko sitten tiistaina alaosaston tottistreeneissä keskityttiin lähinnä kentällä leikkimiseen, samalla tehtiin patukalla palkaten istumisia, maahanmenoa sekä ampumista. Kentällä ampumisen aikaan oli Urmon lisäksi toinen pentu, 4-5 metrin päässä toisistaan ja Urmo keskittyi täysi patukkaleikkiin, ei ottanut häiriötä toisesta pennusta eikä reagoinut ampumiseen taaskaan mitenkään.

Ampumisen jälkeen kouluttaja otti oman uroksensa kentälle, hieman häiriötä pennuille. Kouluttaja tuli koiransa kanssa parin metrin päähän meistä, sivusilmällä Urmo vilkaisi koiraa, mutta piti koko ajan tiukasti patukasta kiinni ja leikki samalla. Lopuksi otettiin vauhtiluoksetulo. Treenin aluksi Urmolla oli hieman "ongelmia" keskittymisessä, haisteli maata ja oli omissa ajatuksissaan. Liekkö vaikutusta sillä, että ollaan aiemmin keskitytty seuraamiseen, ja liikuttu siis kentällä melkeinpä koko ajan, nyt taas oltiin paikallaan leikkimistä lukuunottamatta. Sen vuoksi treenissä paljon leikitin, että on oikeassa vireessä ja huomaa että kentällä on kivaa, vaikka treenit vaihtelee.

Torstaina lähdettiin sukuloimaan Kainuuseen, treenikamppeet mukaan ajatuksena tehdä esineruutua jossain vaiheessa. Pääosin reissu meni lomaillen, myös koirilla. Lenkkeiltiin suolla, hiekkakuopilla ja metsissä parin tunnin lenkkejä, oli väsyneitä koiria iltaisin. Yhtenä päivänä yksinollessaan Urmo toteutti anopin orkidealle hurjan muodonmuutoksen, siinä sai kyytiä lehdet, hakkeet ja juuret, ei paljon enää muistuttanut alkuperäistä ulkomuotoa.. :)

Lauantaiaamuna tein Pepelle ja Urmolle esineruudut mökin metsikköön, tai jäkälikköön. Tallasin suunnilleen 10x10 metrin neliön. Esineet multa jäi kotiin, joten Pepelle esineenä toimi narupallo. Hyvin toi kaikilla kolmella kerralla käteen saakka, hyvää ja tarkkaa työskentelyä. Urmolle esineenä oli tennispallo, palkkaus patukalla ja ruualla. Kolme kertaa Urmo toi tennarin mun käteen saakka, ensimmäisellä kerralla löytäessään pallon, jäi hieman haistelemaan ympärysmaata, ennen kun otti pallon suuhun ja toi luokse. Kaksi viimeistä kertaa meni tosi hyvin, hienosti etsi ja haisteli maata, ja toi suoraan minulle esineen, luovutti ilman vaihtaria.

Lauantaina lähdettiin mökiltä mun siskon luokse Pohjois-Pohjanmaalle, jossa koirille seurana oli kaksi kiimaista narttua, neljä hevosta sekä neljä kissaa, joista kaksi ihan pientä poikasta. Pepe vajaa puoli vuotta sitten kastraation kärsineenä, ei kiinnostunut juurikaan juoksuisista tytöistä, eikä Urmokaan vielä sellaisia ymmärtänyt. Malla ihan tärpeillään olisi tarjonnut itseään auliisti, mutta Urmoa kiinnosti etupää ja mahtavissa karvoissa roikkuminen huomattavasti enemmän. Sen verran mies Urmossa kuitenkin heräsi, että illalla nosti ensimmäisen kerran koipeaan pissiessä. :D

Hevosista Pepe ja Hilma ei välittänyt ollenkaan, Urmolle ne oli läheltä katsottuna vielä ihan uusi juttu. Ensireaktio oli selän mitalta karvat pystyyn ja haukku päälle. Aikansa hevosia turvallisen matkan päästä tutkaillen, jännitys laukesi ja mielenkiinto loppui. Parin tutustumisen jälkeen ei enää haukkunut hepoille ollenkaan ja oli niiden lähettyvillä, ihan kun niitä olis aina meidänkin pihassa. :)

Kissoja kaikki meidän koirista on ennenkin nähnyt, Pepeä ne ei ole koskaan kiinnostanut, Hilma ja Urmo on leikkinyt kaverin kissojen kanssa. Sohvi-emä oli hieman ärhäkkä, kun talossa oli poikaset. Kun isot kissat oli ulkona, Urmo teki tuttavuutta kuuden viikon ikäisiin pentuihin, enkä osaa sanoa kumpaa jännitti enemmän, pientä saksalaista vai pienen saksalaisen kuonon kokoisia kissanpentuja, veikkaan ensimmäistä vaihtoehtoa. Niin varovasti Urmo liikkui ja lähestyi lelukopassa olevaa tyttöpentua, kun kisu liikahti, Urmo otti jalat alleen ja pomppasi turvallisen matkan päähän.

Sunnuntaina kotiuduttiin reissusta ja illalla meillä oli kolme ihan rättipoikki väsynyttä koiraa, rankkaa on lomareissujen tekeminen.